perjantai 29. toukokuuta 2015

Näen piipusta kun lintu tipahtaa

Eilen Etiopiassa oli kansallinen vapaapäivä. Täällä juhlittiin kommunistisen sotilasjuntan eli Dergin vallasta syöksemisen muistopäivää. Derg otti Etiopiassa vallan Haile Selassielta vuonna 1974. Vuonna 1991 Derg onnistuttiin lopullisesti syöksemään vallasta. (Lähde: aina luotettava Wikipedia.)

Eilisen aamupäivän vietin leipomalla sämpylöitä ja omenapiirakkaa. Illalla kokoonnuimme Seklin lähettiporukan kanssa Siljasille syömään lettuja ja juomaan kahvia. Näinkin perinteisin suomalaisin menoin minä vietin elämäni ensimmäistä Dergin kukistumisen muistopäivää.

Tänä aamuna keitin hyvät etiopialaiset sufeet ja istuin rauhallisin mielin sohvalleni ottamaan uutta päivää vastaan. Sohvan takana sijaitsee iso takka ja takan piipun päällä ei ilmeisesti ole kauhean suurta suojaa. Jos ulkona sataa, niin sadevesi tipuskelee takkaani. Noh, tänä aamuna ajattelin, että jo on kumma että takkaan tippuu vettä, vaikka ulkona ei sadakaan. Pienen hetken päästä tajusin, että takassa polttoa odottavat paperit liikkuvat ja että kyse ei ole torakoista tai muista pienhyönteisistä. Syöksyin pyjamassa paljasvarpain ulos, koska arvelin että kyse on hiirestä tai linnusta. Paniikissa juoksin naapuriin, josta lähettikaveri lähti selittämään amharaksi meidän vahdille tilannetta. Minä en suostunut menemään sisälle, mutta urhea kokenut lähetti ja vahtimme menivät ottamaan kiinni mysteerieläintä. Ja sehän paljastui kauhukseni linnuksi. Kiljuin pihalla samalla kun vahtimme huutaa sisältä, ettei ole mitään ongelmaa, se on vain lintu, ei hiiri. Jos joku on kävellyt kanssani Helsingin rautatieasemalla, niin tietää kuinka paljon vihaan ja pelkään lintuja suljetuissa tiloissa. Noh tämä tilanne päättyi hyvin ja vahtimme sai otettua linnun kiinni ja vapautettua sen ulos. Jos ei muuta hyvää, niin sydän sai ainakin liikuntaa heti aamutuimaan!

4 kommenttia:

 1. Kepa, pelkoa on vain katsottava silmästä silmään joten seuraavalla kerralla noudata tätä ohjetta.
  Eteesi tulenee karmeampiakin juttuja. Heh heh. Ihanan näköisiä leivonnaisia, olet taitava!
  Äippä

  VastaaPoista
 2. No tämä sadekausi on tuonut kaikenlaisiä öttiäisiä sisään ja olen harjotellut pienemmllä ötököillä. Ehkä joku päivä saan itse linnt pois sisältä. Meidän pihalla on myös lepakoita. Ne vasta hirveitä onkin!

  VastaaPoista
 3. Oliskohan jossain sellasta linnunnielevää imuria hmmmm. Onneks teillä on se vahti. Etkä tarvii muuta sanaa ku 'lintu', niin homma hoituu! Tsemppiä piipun tukkimiseen... t. keittiön kolojen tilkkijä

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän. . . Mulle ne ötökät ois se kauhun kokemus! Hanki pikku kivääri ;) hali ja Tsemppiä! Tack. Helvi

  VastaaPoista