tiistai 23. kesäkuuta 2015

Myöhästynyt juhannussalko?

Aloitan juhannuksesta. Vietimme erittäin suomalaisen juhannuksen lähettiporukalla. Ohjelmaan kuului saunomista, makkaran ja muiden herkkujen syöntiä, juhannustietokilpailu ja lopuksi pyöriminen omaan kotiin ja vatsan vieressä nukkuminen! Täällä juhannussää oli sateinen mutta niin se taisi olla Suomessakin.


Tein jussisimaa.
Pääsimme lauantaina osallistumaan upeaan tilaisuuteen, Mekane Yesus seminaarin valmistujaisiin. Kaksi lähettikaveriani on töissä seminaarilla ja osaksi tästä syystä tiesimme tästä juhlasta. Toinen syy oli, että kielikouluopettajamme valmistui omalta kurssiltaan tänään. Etiopiassa monet ihmiset tekevät töitä ja opiskelevat samalla. Useat meidän kielikouluopettajat lähtevät suoraan töiden jälkeen opiskelemaan, kuka mihinkin oppilaitokseen. Ihmiset tekevät pitkää päivää pyörittäessään työtä, opiskelua ja perhettään. Opettajammekin kertoi tekevänsä koulutehtävät illalla ja yöllä. Ahkeraa!
Valmistujaisten jälkeen opettajamme pyysi minut ja samassa ryhmässä opiskelevat suomalaislähetin vielä kotiinsa lounaalle. Opettajamme oli edellisenä päivänä pilkkonut 10 kiloa sipuleita juhlaruokaan, dorowottiin (mausteinen kanakastike). Juhlalounas maistui erinomaiselta! Onnea vielä kerran opettajallemme!

Sunnuntaina vaihdoin asuntoa. Muutto tapahtui sadan metrin päähän, joten hoidin sen kävellen matkalaukkuja kantaen. Kun olin hakemassa toista muuttokuormaani, sadekauteen kuuluva tuulenpuuska kaatoi puun metrinpäähän minusta. Onneksi minulle ei käynyt kuinkaan, mutta puu vei mukanaan kymmenistä asunnoista, mukaan lukien minun, sähköt. Nyt olemme odotelleet kaksi vuorokautta sähkömiehiä. Tänään yksi heistä oli päättänyt ryhtyä toimeen. Keneltäkään kysymättä hän oli alkanut kaivamaan kuoppaa lähetyksemme kukkapenkkiin. Hän olisi muina miehinä pystyttänyt viisitoistametrisen sähköpylvään pihallemme. Nyt mies on lounastauolla, josta palattuaan yritämme keskustella sähköpylvään muista sijoitusmahdollisuuksista. 


Juhannussalkoko?


2 kommenttia:

  1. Siellä on just hyvä meininki! Omatoimista pylvään pystytystä :D

    VastaaPoista
  2. No tässähän kävi niin, ettei se sähkäri tullut koskaan takasin.. Nyt mein pihalla on kuoppa ja pylväs, eikä me tiedetä mitä tehdä. Hehheh.

    VastaaPoista