tiistai 22. joulukuuta 2015

Tästä tulikin ruokapostaus!


Minulla alkoi joululoma koulusta perjantaina ja sen kunniaksi menimme luokkakavereiden ja opettajan kanssa korealaiseen ravintolaan syömään. Viime viikolla siirryin koulussa 3c tasolta 4. kurssille. Nyt emme käy enää niin paljon läpi eläintarinoita vaan siirrymme haastatteluihin ja ympäristön tarkkailuun. Tein viime viikolla ensimmäisen haastatteluni amharaksi ja se nauhoitettiin. Ei se kauhean kivaa ollut kuunnella omaa amharaa nauhalta, mutta näin sitä oppii paljon.

Glögiä ja amharaa
Kyllähän se joulu sieltä tulee. Joulufiilis on täällä vähän pakotettu tulemaan, kun ei ole sitä pimeyttä ja täällä sitä valkeaa joulua ei varmasti tule. Monissa ulkomaalaisten käyttämissä ruokakaupoissa on joitain joulukoristeita, mutta joululauluja täällä ei kyllä kuule. Tiesittekö, että täällä paikalliset viettävät joulua vasta 7.1? Pääsen siis viettämään tarvittaessa kaksi joulua. Täällä joulu on yhden päivän mittainen, joten suurempia jouluhössötyksiä paikallisilla ei ole. Tärkein jouluperinne, mikä täällä tuntuu olevan, on ruoka (tämä taitaa olla aika sama siis suomalaisilla ja etiopialaisilla)! Ainakin se aina mainitaan, kun kysyn millaisia joulusuunnitelmia paikallisilla on. Joulua vietetään perheen ja naapurien kesken. Syödään hyvää ruokaa eli dorowottia (kanakastiketta) ja käydään kirkossa. Seuraavana päivänä mennäänkin sitten töihin.

Minun joulusuunnitelmiini kuulu myös dorowotti, mutta kaikista eniten odotan kahta ystävääni, jotka saapuvat ensi yönä! Heidän kanssaan vietetään joulua puuron, pipareiden, karjalanpiirakoiden, porkkanalaatikon, kanan ja lihapullien seurassa (eli kyllä se ruoka on tärkeää joulussa). Kansainvälisessä seurakunnassa on aattona aattohartaus, joten eiköhän me sinnekin mennä.

Ihanaa joulunodotusta teille kaikille! 

"Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas."

Ei uskoisi että olen käynyt karjalalaisen mummoni rypytyskurssin...


Tämä kuva on suomalaisten joulujuhlasta. Se oli tarkoitettu kaikille Etiopiassa oleville suomalaisille ja juhla pidettiin suurlähettilään residenssissä. Siellä oli ehtä joulukinkku!

8 kommenttia:

 1. Muistelen eräissäkin Kumpulan piirakkatalkoissa syntyneen neliön muotoisia luomuksia - noissa on sentään suipot kärjet ja kaikki!
  Meillä ei ole tänä vuonna piirakoita, mutta lohta graavataan ja sitä syödessä muistellaan pappaa.
  Siunattua joulua!

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvin nuo talkoon. Tupaan oli oikein kannettu toinen uuni, jotta piirakat saatiin paistettua! Hyvää Uutta Vuotta teille!

   Poista
 2. Hyvää, siunattua ja maukasta joulua rakas Kerttu! Halaukset Strömsundista ja kiitos ihanasta kortista ❤ Mukavaa yhdessäoloa O:n ja O:n kanssa! Ihanaa, et he ovat siellä kanssasi tän joulun 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kortti tuli perille! Oli kyllä ihan huippua, että O&O oli täällä!

   Poista
 3. Kiitos jouluterveisistä. Siunattua joulua sinulle sinne!
  Täällä Thaimaassa joulun juhlinta menee vähän erilailla. Koko joulukuu, joka viikonloppua seurakunnissa on juhlittu joulua. Ja nyt sitten itse juhlapäivinä 24. ja 25. päivä täällä on normaali arki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tosiaan alkaa vasta joulutohinat. Torstaina on sitten joulu!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Jooooo!! Söin jotain kanaa, mutta toi kuva on alkupaloista, joita tuli ihan älyttömän paljon! NAM!

   Poista