maanantai 4. tammikuuta 2016

Uusia vuosia!


Sheratonin upea kuusi!
Joulu tuli ja meni. Sain viettää sen ihanien ystävieni kanssa. Täällä 23.12 oli vapaapäivä, koska vietettiin Muhammedin syntymäpäivää. 24. ja 25.12 olivat täysin normaaleita työpäiviä. Joulua vietetään torstaina, joten jouluhössötykset ovat pahimmillaan juuri nyt. Naapurin pihaan on tuotu lammas ja kadulla ihmiset kävelevät kanat (elävät) kainaloissa.

Mutta minä tosiaan vietin joulua. Jouluaatto meni rauhallisesti. Kävimme lentokentällä hakemassa Istanbulista myöhässä saapuneet matkatavarat, söimme hyvää ruokaa ja osallistuimme kansanvälisen seurakunnan aattohartauteen. Joulupäivänä jo suuntasimmekin nähtävyyksien pariin. Kävimme museossa ja matkamuistokaupoilla. Illalla söimme lihapullia ja porkkanalaatikkoa sekä siemailimme glögiä suklaan kanssa. Oikein rentouttava joulu!

Joulun jälkeen pääsimme käymään upeassa Lalibelan kaupungissa. Kaupunki on pyhinvaelluskohde, koska kaupungista löytyy 1200-luvulla rakennetut kalliokirkot. Tämä oli hienoin paikka, missä olen Etiopiassa käynyt. Jo kaupungin raikas ilma oli menemisen arvoinen asia! Kaupunki on vuorella ja näkymät ovat henkeäsalpaavat. Itse kirkot olivat todella vaikuttavia ja oppaamme vei meidät mitä oudoimpiin paikkoihin. Monta kertaa keskustelimme ystävieni kanssa, kuinka tällainen ei oli turvallisuuden puitteissa mahdollista Suomessa. Puikkelehdimme, kiipeilimme ja laskeuduimme mitä kummallisimpiin (ehkä vähän vaarallisiinkin) paikkoihin. Mutta kaikki oli näkemisen arvoista! Meidän hotellimmekin oli mitä mainioin! (Sora Lodge, voimme suositella!)

Ystäväni lähtivät uuden vuoden yönä. Heidän piti olla perjantaina kotona Helsingissä, mutta Istanbulin lumipyry ”hiukan” viivästytti heidän matkaansa ja he pääsivät kotiin sunnuntai iltana.

Kun uusi vuosi vaihtui, minä nukuin. Havahduin yöllä siihen, että jostain kuului pauketta. Muistan ajatelleeni, että olikohan tuo pyssy vai raketti…

Ihanaa Uutta Vuotta kaikille teille!

Kuvia Lalibelasta:

Hedelmällisyys allas. Jos nainen kärsii lapsettomuudesta, hänet voidaan narun avulla laskea altaaseen.  Altaassa käymisen jälkeen vuoden päästä naisella on lapsi tai hän on raskaana (näin meille kerrottiin).
Ortodoksien käyttämä rumpu. Rummussa on uskomaton määrä symboliikkaa, esim. punainen väri=Jeesuksen veri,  kaksi päätä=Uusi ja vanha testamentti, ontto rumpi=tyhjä hauta. Näitä oli muitakin, mutta en muista kaikkia...

Bazaazin kyydissä. Oli aivan horror-matka!Ps. Jos yhteydet, sähköt ja muu tekniikka pelittää, niin minulla on skype-saarna loppiaisena Joroisten seurakunnassa. Tervetuloa!

1 kommentti:

  1. Aikas komioita kuvia. Meillä on täällä kunnon pakkaset ja lunta vähän. Hiihtämään ei kyllä päästä, ei sillä, että se harmittaisi :)

    VastaaPoista