perjantai 12. helmikuuta 2016

Tapahtumia viime viikoilta:

Jimman reissu:

Kävin tutustumassa tulevan työalueeni, Jimman hiippakuntaan. Tapasin tulevia työkavereita ja näin vähän kaupunkia. Tulen siis työskentelemään kummilapsiprojektissa ja itse projektikohteet ovat Jimman kaupungin ulkopuolella. Reissaamista tulee paljon, mutta otan matkustushaasteen vastaan!  Reissu herätti kyllä kaiken kiinnostuksen tulevaa työtäni kohtaan! En malta odottaa työn alkamista! Jes!
Jimman talossa on kanala!!
Jimman talo
Jimman hiippakunnan toimistorakennus


Kielikoulu:
Kielikoulu on jatkunut normaaliin malliin. Olen nyt vaiheessa neljä, joka on erittäin mukavan oloinen kurssi. Teemme itse haastatteluita, käymme lähipaikoissa (kahviloissa, kaupoissa, työpaikoissa) juttelemassa ihmisten kanssa amharaksi ja kerromme tarinoita arjestamme. Enää ei ole pelkkiä eläintarinoita, mikä on ihan mukavaa vaihtelua! Erästä kurssikaveria lainatakseni: ”Eihän tässä olla eläinten parissa tultu työskentelemään…” Pitää kuitenkin heti perään todeta, että pari viikkoa sitten opimme, että amharaksi melkein jokaisen eläimen ulosteelle on oma sanansa. Kuulostellaan, milloin tarvitsen noita sanoja…


Kielikoululaiset vauhdissa
Uusi asunto:

Pitkän odotuksen jälkeen olen saanut oman kodin Addiksesta. Tämä on aivan ihana rivitaloasunto. Näkymät ikkunoista ovat vihreät ja asunto sijaitsee samalla asuinalueella, kuin Kansanlähetyksen vierastalo. Viime viikon maanantaina toin tavarat huusholliin. Ihanat Tuula ja Raija auttoivat alkusiivouksessa ja minä kannoin tavaroita sisälle. Muutto ja siivous piti tehdä ryminällä, koska keskiviikkona alkoi vuosikokous, joka pidettiin uudella asunnollani.

Pikkuhiljaa tavarat ovat löytäneet omat paikkansa, keittiötarvikkeita on hankittu ja hankintalista kasvanut. Addiksesta saa nykyisin vaikka mitä, mutta hinta-laatusuhde on huono. Tuontitavaroiden hinnat ovat pilvissä ja laatu on heikkoa. Siksi laitan harva se päivä äidille viestiä, mitä minun pitää saada Suomesta. Onneksi on niitä, jotka matkustavat Etiopiaan, niin saan tavarani perille näppärästi.
Yksi haaveeni on imuri. Joskos isä toisi sen matkalaukussa, kun tulee tänne kohta?  
 
Lähettejä

Kaitaisen Tapsa piipahti Etiopiassa

2 kommenttia:

  1. Onpa kiva lukea kuulumisiasi. Mitä tossa ekassa kuvassa on? Iloitaan täällä joukolla sun uudesta kodistasi ja kannetaan kiitoksia Taivaan Isälle.

    VastaaPoista
  2. No ne on auringonkukkia. Ne oli kivumassa jimman talon verannalla

    VastaaPoista