maanantai 29. elokuuta 2016

Työni

Mun työnihän koostuu neljästä kummilapsiprojektista (Agaro, Bonga, Limu ja Sokoru), jotka sijaitsevat Jimma nimisen kaupungin ympärillä. Yhteensä projekteissa on 440 lasta ja nuorta. Projekti tarjoaa heille esim. koulunkäyntiin liittyvät kulut, terveydenhuollon, tutoropetusta ja ruoka-avustusta. Jokaisella kummilapsella on Suomessa kummi/kummiryhmä, joka lahjoittaa kuukausittain tietyn summan rahaa. Kummit ja kummilapset kirjoittavat noin kerran vuodessa toisilleen kirjeet ja vaihtavat näin päällimmäiset kuulumiset.

Bongan lapset kirjoittamassa kirjeitä kummeilleen:
Jokaisella projektipaikkakunnalla on kaksi paikallista työntekijää, jotka pyörittävät työtä käytännössä. Projekteissa on kaksi suomalaista neuvonantajaa, minä olen siis toinen heistä, ja me pidämme huolta, että kaikki tapahtuu suunnitelmien mukaan ja autamme paikallisia työntekijöitä kykyjemme ja taloudellisten puitteitten rajoissa.

Etiopialainen kalenteri perustuu aleksandrialaiseen eli koptilaiseen kalenteriin, joka taas perustuu vielä vanhempaan egyptiläiseen kalenteriin (Wikipedia). Tämän takia parin viikon päästä Etiopiassa juhlitaan uutta vuotta. Kummilapset saavat joka vuosi uuden vuoden lahjan. Tänä vuonna Limussa lapset saivat uudet patjat!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti