sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Juhlahumua


Etiopiassa on hääkausi. Tämä taitaa olla täydellinen rako viettää suurta juhlaa. Paasto on päättynyt ja vielä sadekausikaan ei kastele maata. Viime ja tänä viikonloppuna  hääautot ovat tööttäilleet ympäri kaupunkia. Eilen ajeltiin kolmikaistaisella tiellä. Yhtäkkiä eteemme ajoi pakettiauto, jonka takaluukku oli auki. Kontissa oli kameraryhmä, joka kuvasi hääsaattuetta. Eräällä toisella tiellä oli hääseurue ottamassa potrettikuvia. Ei siinä ollut mitään liikenteenohjausta tai muuta turvallisuustoimenpiteitä. Hyvinhän se näytti sujuvan, ja tärkeintähän on hienot hääkuvat!

Pääsimme tänään lähettikavereiden kanssa vähän erilaisiin juhliin. Meidät oli kutsuttu entisen työntekijämme vauvan kastejuhlaan. Vauva oli kastettu jo tiistaina. Paikalla olivat olleet vain suvun naiset. Tänään oli sitten juhlat perheen kotona. Perheen rouva oli laittanut hienot ruoat ja juomat vieraita varten. Ainakin täksi päiväksi oli muitakin apureita, jotka laittoivat pöydän koreaksi ja pitivät huolen, että lautaset ja mukit olivat koko ajan täynnä. Koti oli koristeltu myös juhlatunnelmaan. Lattialle oli levitelty tuoreita korsia.
Päivän tähti kävi näyttäytymässä meille hetken ennen kuin nukahti takahuoneeseen.Tämä vika kuva ei liity juhlimiseen, vaan mihin?

3 kommenttia:

  1. Kirjakääröjen säilytysuurnien desinfiointiin?

    VastaaPoista
  2. Ihanaa (ja kieltämättä vähän kipeääkin) lukea sun kuulumisia sieltä kaukaa! Toivon, että joskus mäkin saisin olla Etiopiassa lähetystyössä.
    Suurta siunausta jokaiseen päivääsi!!
    Terkkuja saman taivaan alta! Anna Sakala (kaveri ala-asteelta)

    VastaaPoista