tiistai 28. huhtikuuta 2015

Mummo kattilaan, eiku...

Mulla oli tänään ensimmäinen koe! Pääsin hyvillä tuloksilla läpi. Jeeeee! Kaksi virhettä tein, joista toisen tajusin. En osannut antaa kattilaa vanhusnaiselle. Ymmärsin, että jotain pitää tehdä vanhuksen ja kattilan kanssa, joten laitoin mummo-nuken kattilaan. Meni sitten vähän väärin… Mutta olen erittäin tyytyväinen kokeen tulokseen! Katsotaan kauan tämä ilo kestää, tänään nimittäin siirryttiin jo osoittelusta puhumiseen ja se on kyllä aika haastavaa. Amharassa on paljon äänteitä, joita meillä suomessa ei ole. Saa nähdä miten tuo itse puhuminen sitten luonnistuu meikäläiseltä.

Onnellinen opiskelija kokeen jälkeen. Osasin piirtää ISON hevosen opettajan ohjeista!


Tässä on oikea hevonen koulumatkalta.

Viime viikonloppuna onnistuin jo pyytämään kahviini lattian kun piti pyytää maitoa (wetet=maito welel=lattia)… Hihi. Noh, onneksi tarjoilija ymmärsi, mitä tarkoitin.


4 kommenttia:

 1. Onneksi et pyytänyt kahvia lattialta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä vielä joku päivä. Tein just ekan puhekotitehtävän. Kerroin läksykuvasta kaikenlaista. Esim. Että kuvassa on viisi hevosta ja kahdn puun välissä on joki.

   Poista
 2. Voi mummoraasu, joka joutui kattilaan :) Itse tässä yhtenä päivänä kysyin kaupassa, onko heillä kirjaimia (harf), kun yritin etsiä kirjekuorta (zarf). Ei ollut ;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tää kielenoppiminen on aika heittäytymistä. Opettaja ei aina tiedä itkeäkkö vai nauraakko ku tunnilla yritän selittää jotain...

  VastaaPoista